Wat is het?

Een ontspanningsbehandeling afkomstig uit het oude Japan. Er wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten van uw lichaam om meridianen te stimuleren en blokkades te verwijderen. Hierbij gebruiken wij voornamelijk duimen, vingers, handpalmen, ellebogen en soms knieën om druk uit te oefenen op het lichaam.

Wat doet het voor u?

Het doel van de massage is om interne blokkades te corrigeren en uw algehele gezondheid te verbeteren, te behouden of om het herstel bij specifieke klachten te versnellen door het energetische systeem te stimuleren. De oosterse kijk op gezondheid ziet de mens als één geheel en als onderdeel van zijn omgeving. Om gezond te blijven moeten alle factoren in perfecte balans zijn; fysiek, mentaal, aanleg voor ziekte, emoties, omgeving (natuur), levensstijl en voeding. Shiatsu is een behandeling die kan helpen om in balans te blijven door uw zelfhelende vermogen aan te spreken.

Shiatsu helpt bijvoorbeeld om uw hoofd leeg te maken van alle beslommeringen en om uw aandacht op uw lichaam te richten. Iets wat veel mensen vandaag de dag ‘vergeten’. U wordt bewuster van uw lichaam en eventuele blokkades. Als u regelmatig een shiatsumassage ondergaat, zult u merken dat u steeds beter aanvoelt wanneer u uit balans raakt, zodat u daar op tijd op kunt inspelen.

Shiatsu werkt heel doeltreffend bij stressvermindering, slaapproblemen, pijnlijke spieren en gewrichten en stijfheid. Verder kan shiatsu ook ondersteuning bieden in moeilijke periodes in uw leven en tijdens transformatieprocessen. Zowel jong als oud kunnen er baat bij hebben. Bij schoolgaande en studerende jongeren kan shiatsu extra ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld concentratieproblemen en ouderen ervaren na de behandeling vermindering van klachten zoals artritis en verminderde beweeglijkheid. Maar u hoeft helemaal geen klachten te hebben om shiatsu te ondergaan; het heeft ook een preventieve en ontspannende werking! Lekker tijd voor uzelf maken!

U kunt kiezen voor een drukpuntenmassage of een massage met olie. Wij voeren de massage uit op verschillende op uw lichaam en oefenen daar druk uit. U wordt behandeld op een massagetafel en u kunt uw kleding gewoon aanhouden. Tijdens de behandeling zult u afwisselend op uw buik, rug en eventueel op uw zij liggen. De behandelingen zijn er van 30, 60, 90 of 120 minuten.

Resultaat

Deze ontspannende behandeling is mild en kan op sommige plekken lichte pijn of spanning geven, maar dit mag niet ongemakkelijk aanvoelen. Uw ‘chi’ oftewel levenskracht, kan weer vrij kan stromen na de massage, u laat uw stress helemaal los en bent volkomen ontspannen.